Lastenhuoneen lattia vellovana lelumerenä? Teinin huoneessa täysi kaaos?

Tilaa leikkiä! -palvelussa inventoidaan ja järjestetään lastenhuoneen lelut ja tavarat. Lasten huoneissa on helposti tuhansia erillisiä pieniä osia lelusarjoista, legoista, palapeleistä ja nukkejen- ja keppihevosten varusteista. Monesti vanhemmilta vaaditaan ilmiömäistä muistia tunnistamaan kaikki yhteenkuuluvat osaset, nippelit ja palat. Lasten huoneiden järjestely voikin tuntua arjessa liian kuormittavalta urakalta. Ammattijärjestäjä voi auttaa lastenkin huoneiden järjestämisessä!

Jos lapsen huoneessa on vellova lelukaaos, ei lapsi pysty hahmottamaan suuren lelumäärän keskeltä yhteenkuuluvia tavaroita. Leikkejä on helpompi aloittaa siistissä huoneessa, josta lapsi löytää tarvitsemansa. Sekä aikuiset, että lapset voivat kärsiä sekaisen leikkihuoneen aiheuttamasta visuaalisesta hälystä ja -ärsytyksestä.

Lasten huoneiden järjestämisessä noudatetaan muidenkin kodin huoneiden järjestämisestä tuttua kaavaa: poistetaan rikkinäiset tavarat,  kierrätetään ne lelut, joita ei enää käytetä ja joista lapsen ikä- ja kehitysvaihe on jo ajanut ohi. Lasten huoneisiin on erityisen tärkeää luoda sellaiset tavat säilyttää leluja, kirjoja ja pelejä, että lapsen on helppo niitä itse käyttää, ottaa esille – mutta myös palauttaa paikoilleen. Jokaiselle tavaralle pitäisi leikkihuoneessakin olla oma paikkansa – mieluiten nimetty ja/tai kuvitettu.

Tämä palvelu sopii myös teini-ikäisen huoneeseen – kunhan vain nuori itse on mukana järjestämässä huonettaan ammattijärjestäjän kanssa.