VÄHEMMÄN TAVARAA – ENEMMÄN ELÄMÄÄ

Ammattijärjestäjä on virallinen ja oikea nimi ammattikunnalle, jonka tuottamaa ammattijärjestäjäpalvelua on Suomessakin ollut saatavilla jo pitkälti toistakymmentä vuotta.

Kodin Kevennyksen ammattijärjestäjäpalvelu on toiminut vuodesta 2014 – kymmenen vuoden ajan!

Sana ’ammattijärjestäjä’ on edelleen uusi ja ehkä hankalaksikin koettu ja niinpä siitä onkin muodostunut monia eri muunnoksia. Ammattiraivaaja, järjestelijä, järkkö, kodin järjestelijä, ammattijärjestelijä – nuo kaikki sanat ovat muunnoksia alkuperäisistä englanninkielisistä sanoista ’Professional Organizer’.

 Lue lisää ammattijärjestämisestä Suomen Ammattijärjestäjät ry:n sivustolta

Ammattijärjestäjä Tarja Kapp lumisen metsän ympäröimänä

Mitä ammattijärjestäjä tekee? Ammattijärjestäjä auttaa kohti kevyempää kotia! Kodin järjestäminen ammattijärjestäjän avulla on panostus omaan hyvinvointiin. Järjestetty ja tarpeettomista tavaroista karsittu koti lisää asumismukavuutta ja vähentää stressiä – saat iloa järjestyksestä!

Vähemmän tavaraa tarkoittaa myös vähemmän kotitöitä. Aikaa vapautuu tärkeämmälle – elämälle! Kun tavaroiden huoltamiseen, paikoilleen laittoon, puhdistamiseen, pesemiseen ja kierrättämiseen kuluu vähemmän aikaa, ehdit tehdä enemmän sitä, mistä aidosti nautit. Voit keskittyä siihen, mikä ilahduttaa, rentouttaa, virkistää ja palauttaa voimavarojasi.

Jos koet, että kodissasi on liikaa tavaraa, on Kodin Kevennys ratkaisu. Kodin Kevennyksen ammattijärjestäjäpalvelu auttaa sinua kohti viihtyisää ja avaraa asumista.

MITEN AMMATTIJÄRJESTÄJÄ TEKEE TYÖTÄÄN?

Ammattijärjestäjä tekee työtään yleensä yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas itse päättää, mitä tavaroitaan säästää, mistä luopuu. Ammattijärjestäjäpalvelun käyttäminen onkin asiakkaan osalta pitkälti päätöksentekotyötä.

Karsimis- ja järjestämistyötä tehdään yhden päivän aikana yleensä 2-6 tuntia asiakkaan kotona tai varastotilassa. Harva jaksaa päivässä pidempää työrupeamaa – päätöksentekotyö vie nimittäin yllättävän paljon voimia.

Jo parin, kolmen tunnin työjakson jälkeen on yleensä tarve ruokatauolle. Asiakkaan kannattaakin valmistautua järjestämisrupeamaan varaamalla itselleen ruokaa ja juomaa. Ammattijärjestäjälle ei kuitenkaan koskaan tarvitse tarjota mitään; järjestäjällä kulkevat omat eväät aina mukana. Kodin Kevennyksen ammattijärjestäpalvelussa lounastauko on järjestäjän omaa aikaa ja asiakkaalle maksutonta.

Kodin Kevennyksen perustaja Tarja Kapp tekee työtä ammattijärjestäjänä jo kymmenettä vuotta. Näinä vuosina Tarja on keventänyt jo satoja koteja – yhdessä asiakkaiden kanssa. Työssä keskeistä onkin sen ihmisläheisyys ja asiakaslähtöisyys. Taustaltaan Tarja on lastensairaanhoitaja ja on ennen alanvaihdosta tehnyt pitkän uran hoitoalalla.

AMMATTIJÄRJESTÄJÄ VERSUS KONMARITUS 

Onko ammattijärjestäpalvelu sama asia, kuin konmaritus?

Ammattijärjestäjän työstä voidaan epävirallisesti käyttää myös nimitystä konmaritus. Virallisesti KonMari tarkoittaa kuitenkin japanilaisen Marie Kondon kehittämää metodia, jossa kotia järjestetään karsimalla tavaroita yksi tavaralaji kerrallaan – tarkasti määrätyssä järjestyksessä. Marie Kondon kehittämä on myös pystyviikkaus, joka oli suuri mullistus järjestämisen saralla.

Ammattijärjestäjän työ ja konmaritus tähtäävät samaan lopputulokseen:

KOTIIN,

-joka on viihtyisä

-joka on vapautettu turhista tavaroista

-jossa on riittävästi tilaa kaikille arjen toiminnoille

-jossa on helppo elää

-jossa tavaramäärä ei aiheuta stressiä ja eripuraa

-jota on vaivaton huoltaa ja siivota

-joka on levollinen

Ammattijärjestäpalvelun ja KonMari-metodin suurin ero on siinä, että ammattijärjestäjän kanssa työ etenee huone, tai tila kerrallaan – ei tavaralajeittain. Toki ammattijärjestäjänkin avulla pyritään yhdistämään ja ryhmittelemään samantyyppiset tavarat yhteen. Tavaroille myös luodaan säilytyspaikat, jotka ovat mahdollisimman lähellä niiden käyttöpaikkaa.

Kuka sitten on konmarittaja? Konmarittaja on nykykielen yleisilmaus kenestä tahansa ihmisestä, joka pyrkii vähentämään ja karsimaan turhia tavaroita elinympäristöstään kaivatessaan elämäänsä levollisuutta ja rauhaa.

MITEN HINTA MUODOSTUU JOS KUTSUT AMMATTIJÄRJESTÄJÄN KOTIISI?

Ammattijärjestäjäpalvelun hinta määräytyy työhön kuluvan ajan mukaan. Jo muutamassa tunnissa voimme saada aikaan ison muutoksen kodissasi! Hinnasto

Ammattijärjestäjän työn hinnasta voit saada 60% takaisin KOTITALOUSVÄHENNYKSENÄ verotuksessasi vuonna 2024.

AMMATTIJÄRJESTÄJÄ + PAKETTIAUTO = KODIN KEVENNYS

Kodin Kevennyksen palveluun kuuluu myös kuljetuspalvelu pakettiautolla. Samaan kuormaan voidaan lastata niin kierrätykseen lahjoitettavia, kuin Sortti-asemallekin meneviä tavaroita.

Pakettiauto kuljettaa asiakkaalle tarpeettomat, mutta hyväkuntoiset tavarat kierrätettäväksi johonkin asiakkaan valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Tavallisimpia asiakkaiden valitsemia kohteita omille lahjoitustavaroilleen pääkaupunkiseudulla ovat Kierrätyskeskus, Hope ry, SPR:n Kontti-tavaratalot, Fida, UFF, Goodwill tai Helsingin Eläinsuojeluyhdistys eli HESY.

Sortti-asemille Kodin Kevennyksen pakettiauto kuljettaa usein asiakkaiden kodeista sähkö- ja elektroniikkaromua, huonokuntoisia huonekaluja ja  kartonkijätettä.

Kuljetuspalvelu vapauttaa välittömästi tilaa kotiisi, kun poistettavat tavarat eivät jää lojumaan eteiseen ja nurkkiin.

MISSÄ KODIN KEVENNYS TOIMII?

Kodin Kevennyksen ammattijärjestäjä Tarja Kapp’in  toimialuetta on pääkaupunkiseutu; Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen, mutta myös koko Uusimaa.

Varaa aika oman kotisi kevennykseen! Lähetä tästä viesti Tarjalle!

Onni on kevyempi koti!