Lastenhuoneen lattia vellovana lelumerenä? Huonetta ei pääse imuroimaan ja hermo kiristyy aina, kun huoneeseen vain vilkaiseekin? Lastenhuoneen järjestäminen on palkitsevaa!

Lastenhuoneissa on nykyisin helposti tuhansia erillisiä pieniä osia lelusarjoista, legoista, palapeleistä ja nukkejen- ja keppihevosten varusteista. Monesti vanhemmilta vaaditaan ilmiömäistä muistia tunnistamaan kaikki yhteenkuuluvat osaset, nippelit ja palat. Lastenhuoneen järjestäminen voikin tuntua arjessa liian kuormittavalta urakalta, johon ei koskaan tunnu olevan riittävästi aikaa. Ammattijärjestäjä voi auttaa myös lastenhuoneiden järjestämisessä!

Lapsi nauttii, kun hänellä on vapaata tilaa leikkeihin. Jos lapsen huoneessa on vellova lelukaaos, ei lapsi pysty hahmottamaan suuren lelumäärän keskeltä yhteenkuuluvia tavaroita. Leikkejä on helpompi aloittaa siistissä huoneessa, josta lapsi löytää tarvitsemansa. Sekä aikuiset, että lapset voivat kärsiä sekaisen leikkihuoneen aiheuttamasta visuaalisesta hälystä ja -ärsytyksestä.

Lastenhuoneen järjestäminen tapahtuu tutun kaavan mukaan: inventoidaan lelu lelulta koko leikkikaluarsenaali. Samalla käytöstä poistetaan rikkinäiset tavarat ja selkeät roskat. Kierrätykseen voidaan laittaa kaikki ne lelut, joita ei enää käytetä ja joista lapsen ikä- ja kehitysvaihe on jo ajanut ohi.

Lastenhuoneen järjestäminen on myös säilytyksen yksinkertaistamista

Lelujen läpikäymisen ja raivaamisen ohella on hyvä arvioida kriittisesti lastenhuoneen säilytysratkaisuja. Ovatko ne sellaisia, joita lasten on itse helppo käyttää? Lastenhuoneisiin on erityisen tärkeää luoda selkeät tavat säilyttää leluja, kirjoja ja pelejä, niin että lapsen on vaivatonta ottaa ne esille – mutta myös palauttaa paikoilleen. Jokaiselle tavaralle pitäisi leikkihuoneessakin olla oma paikkansa – mieluiten nimetty ja/tai kuvitettu. Lastenhuoneen järjestämistä voivat helpottaa läpinäkyvät laatikot, avoimet hyllyt kirjoille ja erilaiset kannettomat säilyttimet – helppokäyttöisyys on avainsana.

Tämä palvelu sopii myös teini-ikäisen huoneeseen – kunhan vain nuori itse on mukana järjestämässä huonettaan ammattijärjestäjän kanssa.

Kaipaatko apua lastenhuoneen tai perheen teinin huoneen järjestämisessä? Tästä voit lähettää viestin Tarjalle!