Keittiö tulee kuntoon, kun sen kaikki astiat ja ruokatavarat inventoidaan kippo, purnukka ja puurohiutalepaketti kerrallaan ja turhista luovutaan. Työtasoille tulee jälleen tilaa laittaa ruokaa ja leipoa! Siisti ja järjestetty keittiö on yksi eniten kodin arkea helpottavista asioista, onhan keittiö yleensä kodin käytetyin tila.

Keittiöissä on usein valtava määrä astioita ja monenlaisia työvälineitä raastimista pihvinuijiin ja  juustonapeista omenanlohkojiin. Erilaisia koneitakin voi olla kertynyt keittiöön tusinakaupalla; kaapeista voi löytyä jo unohtunut pastakone, leipäkone tai useampia malleja blendereitä ja sauvasekoittimia.  Kuitenkin monet tarvikkeista lojuvat laatikoiden pohjilla ja kaappien takanurkissa vuosikausia käyttämättöminä. Alunperin elämää helpottamaan tarkoitetuista härpäkkeistä onkin tullut tilan tukkijoita ja ahdistusta aiheuttavaa paljoutta.

Keittiöissä voi olla keittokirjojakin kokonaisina sarjoina ja laatikkokaupalla reseptejä ruutupaperille käsin kirjoitettuna tai lehtileikkeinä. Kuitenkin inspiraation iskiessä useimmissa kodeissa on jo vuosien ajan ollut netti tärkein  – ja nopein – reseptien lähde.

Keittiön kevennysprojektissa käydään läpi ruokatavarat ja mausteet ja poistetaan vanhentuneet elintarvikkeet. Keittiön kaapistojen ja laatikoiden sisällöt inventoidaan ja karsitaan – paljouden tilalle tulee selkeys!

Mikä parasta, saadaan keittiön raivausprojektin yhteydessä usein samalla luotua arjen toimintoja aiempaa paremmin palveleva järjestys. Hyvä järjestys on toimivuuden edellytys. Se on sitä, että keittiössä on paikka kaikelle – tavarat on helppo löytää, ottaa esiin – ja palauttaa kaikki paikalleen. Hyvä ja toimiva järjestys on myös sitä, että tavarat on sijoiteltu oikein niiden käyttöpaikkaan nähden. Toimiva keittiö on arjen pelastus!

Keittiö on kodin paljouspesäke

Kaikista kodin huoneista juuri keittiö – lastenhuoneen ohella – on se tila, jossa on eniten yksittäisiä esineitä. Keittiössä voi olla tuhansia erillisiä tavaroita! Keittiön raivaus- ja järjestelytyö yksin puserrettuna projektina voi ollakin todella uuvuttava urakka. Ammattijärjestäjän avulla työ etenee kuitenkin jouhevasti ja sopivissa erissä. Keittiön tavaroiden karsiminen – konmaritus –  ja uudelleen järjestäminen on useimmiten hyvä jakaa vähintään parille erilliselle ammattijärjestäjän käyntikerralle.

Keittiön kevennys voi olla palvelus myös omalle terveydelle ja ravitsemustilalle! Siisti ja väljä keittiötila innostaa laittamaan ruokaa sen sijaan, että aterioiden valmistaminen olisi vain einespizzojen pikaista lämmittämistä. On ilo saada keittiö kuntoon!

Varaa aika oman keittiösi kevennykseen! Lähetä viesti Tarjalle!

Raivattavat kaapit, laatikot ja hyllyt voivat toki sijaita vaikka eteisessä tai olohuoneessa. Järjestämispalvelu on räätälöitävissä täysin asiakkaan tarpeiden mukaan.