Kuvittele näkymä naapurustossasi: Suuri muuttokuorma ja muuttolaatikot talon edustalla. Nouseeko kylmä hiki pintaan ja puistattaa?

Muutto on suuri ponnistus ja aiheuttaa pitkäaikaista stressiä lähes kaikille muuttajille. Onneksi muuttolaatikoiden pakkaamiseen ja purkamiseen on saatavilla apua! 

Muuttopalvelu on ammattijärjestäjän perustyötä. Ammattijärjestäjän käyttäminen apuna muuttolaatikoiden pakkaamisessa ja purkamisessa vähentää muuttajan omaa stressiä ja säästää voimavaroja. Kaikkea ei todellakaan tarvitse jaksaa ja ehtiä itse!

Mistä muuttolaatikoiden pakkaaminen kannattaa aloittaa?

Lähestyvä muutto on oiva tilaisuus karsia kodista turhat tavarat jo hyvissä ajoin ennen varsinaista muuttopäivää.  Vanhojen, rikkinäisten tai tarpeettomiksi jääneiden tavaroiden poistaminen kodista pienentää muuttokuormaa ja säästää siten muutosta aiheutuvia kuluja. Turhista tavaroista karsittu kompakti muuttokuorma hillitsee kaaosta uudessa kodissa ja nopeuttaa tavaroiden paikoilleen laittoa.

Jos edessä on muutto aiempaa pienempään kotiin, on tavaroiden vähentäminen aivan välttämätöntä. Huonekalujen osalta kannattaa tehdä suunnitelmia ja päätöksiä hyvissä ajoin siitä, mitkä lähtevät mukaan ja mahtuvat uuteen kotiin. Onko huonekaluissa joitain, jotka pitäisi myydä eteenpäin tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen? Haluaako joku sukulainen tai lähiomainen jonkun hyllykön tai tuolin itselleen? Huonekalujen myyminen ja lahjoittaminen vie yllättävän paljon aikaa. Niinpä niiden myynti- ja lahjoitusprosessi kannattaa aloittaa hyvissä ajoin – jo viikkoja ennen muuttoa! 

Kodin muiden tavaroiden karsiminen kannattaa aloittaa jo ainakin kuukautta ennen muuttoa käymällä läpi kaikki varastotilat; kellari, vintti, tai ullakko. Kodissa karsimisen ja samanaikaisesti etenevän pakkaamisen voi aloittaa yläkaapeista, ylähyllyistä ja vaatehuoneista ja komeroista. Kaikkiin hankalasti käytettäviin, ei-aktiivisessa käytössä oleviin säilytystiloihin tuppaa vuosien saatossa jäämään tavaroita, joiden koko olemassaolo on voinut päästä unohtumaan.

Yhden käsittelyn taktiikka

Ammattijärjestäjän avulla tavaroiden läpikäynti on tehokasta ja nopeaa. Tiesitkö, että ammattijärjestäjä pyrkii aina käsittelemään tavaroita yhden käsittelyn taktiikalla? Muuton yhteydessä se tarkoittaa, että tavarat lajitellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti suoraan joko lahjoitettavaksi, jätteeksi tai siirrettäväksi uuteen kotiin. Uuteen kotiin mukaan otettavat tavarat pakataan läpikäymisen yhteydessä yleensä samantien muuttolaatikoihin. Tavoite on, että seuraavan kerran noihin jo läpikäytyihin ja karsittuihin tavaroihin tarvitsee koskea vasta varsinaisena muuttopäivänä, kun laatikot siirretään muuttoautoon.

Kodin Kevennyksen muuttopalveluun voidaan liittää myös kuljetuspalvelu pakettiautolla. Tuolloin ammattijärjestäjä lastaa autoon ne tavarat, joista asiakas on luopunut ja kuljettaa ne asiakkaan valitsemaan lahjoituskohteeseen ja/tai Sortti-asemalle.

Muuttolaatikot piipahtavat uudessa kodissa

Uudessa kodissasi ammattijärjestäjä auttaa purkamaan muuttolaatikot kanssasi nopeasti. Muuttolaatikoiden tyhjentämisen yhteydessä tavaroille etsitään ja luodaan loogiset paikat sieltä, missä niitä käytetään. Tämän helpommin muutto ei voi sujua! Säästät aikaa, vaivaa, rahaa ja hermoja, kun muutto toteutuu rivakassa aikataulussa, eivätkä purkamattomat muuttolaatikot jää seisomaan uuden kodin nurkkiin kuukausiksi tai vuosiksi.

Tarvitsetko apua muuttolaatikoiden pakkaamisessa tai purkamisessa? Lähetä tästä viesti Tarjalle!