Nimiäiset, syntymäpäivät, lapsen rippijuhlat tai ylioppilasjuhlat tulossa? Kodin juhlat ovat vuoden kohokohtia!

Kodissa on ihana järjestää juhlia ystäville ja sukulaisille. Juhlapäivää edeltävästi on kuitenkin paljon asioita, joita pitää huomioida ja järjestää, ennen kuin koti on valmiina ottamaan vierasjoukon vastaan. Valmistelutyö ja kodin järjestäminen on hyvä aloittaa jo viikkoja ennen varsinaista juhlapäivää. Projektin voi käynnistää vaikka kirjoittamalla ylös vieraslistan. Huomioi, että kutsut juhliin on hyvä olla lähetettyinä  jo kuukautta ennen juhlaa!

Kodin juhlat ovat hauskoja järjestää, mutta järjestämiseen liittyy usein jännitystä ja stressiä. Ajoissa tehdyt valmistelut kodissa ja mietityt yksityiskohdat rauhoittavat mieltä ja vähentävät stressiä. Kaikki mahdollinen kannattaakin tehdä etukäteen, niin että itse juhlapäivänä voi keskittyä vain nauttimaan juhlasta ja vieraiden seurasta!

Miten ammattijärjestäjä voi auttaa kodin juhlien järjestämisessä?

Ammattijärjestäjä auttaa raivaamaan ja järjestämään tilaa juhlijoille. Ennen kodin juhlia kannattaa keskittyä karsimaan ja vähentämään tavaraa erityisesti eteisestä, keittiöstä ja oleskelutiloista.

Juhlien ajaksi eteisestä voi siirtää oman perheen takit ja kengät muualle ja varata koko eteisen naulakkotilan vain vieraiden käyttöön. Eteinen tarvitsee ehkä varustaa lisähenkareilla, extranaulakoilla ja istuimella.

Olohuoneesta kannattaa raivata pois kaikki tarpeeton. Vieraille olisi hyvä varata oleskelutilaan lisäistuimia ja laskutasoja, joihin he voivat asettaa kahvikupin ja tervetulomaljan kädestään. Pinottavat jakkarat ovat juhlissa mainio apu; niitä voi käyttää sekä istuimina, että laskutasoina.

Keittiön tasot on hyvä raivata mahdollisimman tyhjiksi. Juhlissa tuntuu usein, ettei laskutilaa ole koskaan riittävästi. Myös keittiön hyllyjä ja vetolaatikoita voi tyhjentää juhlien ajaksi ja käyttää tilaa niille tarvikkeille, joilla tarjoilupöytiä täydennetään juhlapäivän aikana. Keittiöön tulisi varata myös runsaasti astiapyyhkeitä, talouspaperia, roskapusseja ja suuri, avonainen roskis.

Jos käytössä on kodinhoitohuone, kannattaa sekin käydä läpi ja järjestää tasoille tilaa. Kodinhoitohuonetta voi hyödyntää juhlien aikana esimerkiksi vieraiden tuomien kukkien käsittelypaikkana. Kodinhoitohuoneeseen voi varata jo valmiiksi vedellä täytettyjä kukkamaljakoita, sakset ja suuren roskiksen.

Meilläkotona.fi – juhlien järjestäjien kattava muistilista

Marttojen vinkit juhlien järjestämiseen

Ennen juhlia on paljon tehtävää ja muistettavaa. Jos kodin juhlien järjestäminen yksin tuntuu työläältä, ota yhteyttä Tarjaan! Laitetaan yhdessä kotisi edustuskuntoon! Tästä viesti Tarjalle!