Vuosia sitten oli lastensairaanhoitaja, joka rakasti työtään suuressa lastensairaalassa. Sairaanhoitaja koki työnsä mielenkiintoiseksi, haastavaksi ja merkitykselliseksi – saihan hän olla auttamassa pieniä potilaita voimaan paremmin, lievittää heidän kipujaan ja nähdä heidän toipumisensa. Kuitenkin, yli kymmenen vuotta työtä tehtyään alkoi sairaanhoitaja kaivata työhönsä muutosta. Sairaalan pitkien yövuorojen pimeinä tunteina hoitajan mieleen alkoi yhä useammin nousta kysymys siitä, voisiko olla jokin muukin tapa tehdä työtä, jolla on merkitystä. Työn pitäisi olla jotain sellaista, missä hoitaja voisi toteuttaa itselleen tärkeitä arvoja; ihmisten kohtaamista arvokkaina yksilöinä ja heidän auttamistaan.
Kuin vastauksena muutosta kaipaavan mielen kysymyksiin alkoi mediassa olla artikkeleita ammattikunnasta, joka oli Suomessa vielä aivan uusi ja tuntematon – ammattijärjestäjistä. Nuo artikkelit saivat poikkeuksetta sairaanhoitajassa aikaan saman reaktion: sydämen sykkeen kiihtymisen! Voisiko tämä olla työ, joka sopisi juuri hänelle? Ammattijärjestäjänä hoitaja saisi paitsi kohdata ihmisiä, myös auttaa heitä. Lisäksi työssä saisi toteuttaa vielä kolmattakin hoitajalle tärkeää ja luonteenomaista piirrettä – kaipuuta järjestykseen. Olihan hän jo alakouluikäisenä ollut se, joka järjesteli perheenjäsenten kengät siisteihin riveihin kodin eteisessä – kenenkään pyytämättä!
Sairaanhoitaja alkoi perehtyä ammattijärjestämisen perusajatuksiin yhä kasvavalla mielenkiinnolla. Samalla hoitaja jatkoi jo aiemmin aloittamaansa oman kodin tavaroiden karsimista ja vähentämistä. Hoitaja huomasi nopeasti, että turhista tavaroista luopuminen oli hyvin vapauttavaa ja tuotti silkkaa iloa! Samalla arjen pyörittäminen kotona kolmen lapsen ja puolison kanssa alkoi olla yksinkertaisempaa ja siihen kului aiempaa selvästi vähemmän aikaa.
Tämä kaikki johti siihen, että sairaanhoitaja kouluttautui ammattijärjestäjäksi vuonna 2013. Meni vielä vuosi, ennen kuin hoitaja rohkaistui irrottautumaan hektisen sairaalamaailman arjesta 3-vuorotöineen ja perusti yrityksen, jonka nimeksi tuli Kodin Kevennys.
Vuosia sairaanhoitajana ehti kertyä yli viisitoista, mutta nyt tuo hoitaja tekee jo yhdeksättä vuotta työtä ammattijärjestäjänä ja auttaa ihmisiä kohti kevyempää arkea. Yrityksen asiakkaat pääsevät nauttimaan niistä samoista positiivisista muutoksista, jotka sairaanhoitaja oli ammattijärjestäjä-uransa alkuaikoina kokenut omakohtaisesti: Tavaroiden vähentäminen vie mennessään hermojen kireyden, ajanpuutteen ja paljouden. Tilalle tulee mielenrauhaa, aikaa, energiaa ja hyvinvointia.
Kodin Kevennyksellä on käytössään Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Avainlippu-merkki osoituksena suomalaisesta palvelusta. Tuo merkki on sairaanhoitaja-ammattijärjestäjälle tärkeä. Avainlippu on jatkumoa Tarjan äidin jo lapsena tyttärelleen opastamille arvoille:
”Panosta laatuun – suosi suomalaista – niin ostat työtä Suomeen!”
Vuosien varrella Tarja on kouluttautunut lisää ja opiskellut asuntostailausta ja sisustussuunnittelua. Kodin Kevennyksen palvelutarjontakin on sen myötä laajentunut kattamaan ammattijärjestäjäpalvelun lisäksi myös asuntojen myyntistailauksen.
Kodin Kevennys – Tilaa arkeen
Kodin Kevennys on Suomen Ammattijärjestäjät ry:n jäsenyritys