Myös kuolinpesän irtaimiston läpikäynti kuuluu ammattijärjestäjän toimenkuvaan. Työ tehdään yleensä yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas päättää, miten irtaimisto lajitellaan; mitkä tavaroista menevät perikunnan omaan käyttöön, mitkä myytäväksi, lahjoitettavaksi tai kierrätykseen. Työ tehdään hienotunteisesti ja luottamuksellisesti, asiakkaan voimavaroja kunnioittaen.

Palveluun kuuluu poistoon menevien tavaroiden lajittelu asianmukaisesti kierrättäen. Kodin Kevennyksen ammattijärjestäjäpalvelulla on käytössään pakettiauto, jolla tarpeettomat tavarat voidaan kuljettaa kierrätykseen edullisena kuljetuspalveluna.

Ammattijärjestäjä ei koskaan ota itselleen kuolinpesän irtaimistosta mitään tavaroita, eikä myöskään myy niitä. Ammattijärjestäjä voi kuitenkin tarvittaessa auttaa asiakasta löytämään ostajia (esim. myyntitilin perustaminen asiakkaalle nettikirpputorille) niille tavaroille, jotka perikunta haluaa myydä.

Ammattijärjestäjän käyttäminen apuna kuolinpesän irtaimiston lajittelussa ja läpikäynnissä nopeuttaa ja helpottaa tätä usein raskastakin prosessia merkittävästi. Perintöasunnon saa realisoitua tai tuottamaan vuokratuloa sitä nopeammin, mitä pikemmin asunnon irtaimisto on saatu läpikäytyä ja asunto tarvittaessa tyhjennettyä. Ota yhteyttä ja kysy tarjousta!

Kuva: Annie Spratt